top of page
times.JPG

OVER MIJ

Ervaren, deskundig, steunend.

Ik ben Sjoerd de Haan, 67 jaar en ben werkzaam in Utrecht en omgeving. Ik ben een (register) counselor met een ruime en gedegen ervaring op het gebied van de behandeling van verslaving. Ik heb daarbij ervaring in coaching, (crisis) interventies, mindfulness, individuele therapie, familietherapie & groepstherapie.

​Nu meer dan 18 jaar geleden ben ik zelf succesvol behandeld voor een alcoholverslaving in een 12 stappen kliniek in het buitenland. Na eerst in Nederland verschillende behandelingen te hebben ondergaan die niet aansloegen werkte deze methodiek wel voor mij. Ik voelde me gehoord, serieus genomen en kwam op deze wijze in contact met  behandelaren en mensen die met hun verslaving hadden leren leven en niet meer dronken of drugs gebruikten. Om deze ervaring door te kunnen geven heb ik uiteindelijk zelf de overstap gemaakt naar de professionele verslavingszorg. Daarnaast heb ik gewerkt in het theatermanagement en als zelfstandig ondernemer.  Om een breder blikveld op verslaving te krijgen (dan het beperkte Nederlandse) heb ik er al snel voor gekozen me te laten opleiden in de VS, bij het Hazelden/Betty Ford Instituut in Minnesota. Beiden zijn al jaren toonaangevend in de wereld op het gebied van de behandeling van verslaving.  Hier is ook in de jaren 50 van de vorige eeuw het Minnesota model ontstaan, en daarna doorontwikkeld.

De Counselors opleiding bij het Hazelden/Betty Ford Instituut heb ik in 2011 afgerond. Het is overigens ook een in Nederland geaccrediteerde Masters opleiding. Hierna heb ik ervoor gekozen deze ervaring in mijn werk te gaan overdragen, inpassen en gebruiken. Gedurende mijn studie ben ik een jaar werkzaam geweest bij Hazelden in de Verenigde Staten. Daarna heb ik eerst een vijftal jaren voor SolutionS-Center in Voorthuizen gewerkt, destijds de eerste twaalf stappen kliniek in Nederland. Vervolgens een aantal jaren bij de Jellinek/Minnesota in Amstelveen en Lister in Utrecht.  In 2020 heb ik nog een aanvullende, bachelors studie SPH/GGZ-Agoog voltooid. De laatste jaren werkte ik in deeltijd voor Castle Craig in Amsterdam als ambulant behandelaar. Momenteel richt ik mij volledig op mijn eigen praktijk Morgen Stop Ik en advieswerk met betrekking tot behandelingen met het Minnesota Model.

Over mij: Inner_about
Over mij: Inner_about
bottom of page